Схазам! Религија и истраживање наших корена

Komentari

Схазам! је добро радила на благајни, а критичари су такође били импресионирани. Али, с обзиром на успех модерних филмова о суперхероју, то не изненађује. Масивни блоцкбустери су наши модерни митови, иу тој улози служе веома важној сврси.

Схазам! и Седам смртних греха

У Схазам !, враћени смо у древну хришћанску теологију, у фундаменталне пороке који су се описали као Седам смртних греха. Они се обично приказују као понашања, као што је бингинг на храну за прождрљивост, али су првобитно замишљени као путеви срца.

Одупирање њима је кључ за добро, и за избегавање ужасног понашања које би могли инспирисати. Огребите површину већине прича великих размера, било да су то суперхеројски филмови или древни митови, и наћи ћете неку једнако важну, библијску поруку.

Кратка историја филмске епике

Љубитељи филма ће се сјетити да је од КСНУМКС-а до раних КСНУМКС-ова, са паузом за досадног малог окршаја познатог као Други свјетски рат, Холивуд испоставио бројне библијске саге. Публика их је волела и они су заправо постали сам жанр.

Десет заповести, Краљ Краљева, Нојева арка и Роба су само неколико избора наслова из овог периода. Затим, док су реалности Вијетнамског рата и Покрета за грађанска права у великој мери оптеретили Американац срца, укуси су се променили.

Таки Дривер, Тхе Годфатхер и друга оштра огледала која одражавају тренутни “начин живота” постали су норма у КСНУМКС и КСНУМКС. Међутим, митологија се вратила у биоскоп пре дуго времена - овај пут у облику франшизе Стар Варса.

После тога, почаствовали смо прва два Супермен блоцкбустерс. Прича о Кал-Ел-у понавља на Мојсија на много начина; морао је напустити свој дом и одгојити га странци као беба, а његово име се чак може превести са хебрејског као “Божји глас”.

Наши онлине слотови ће учинити да се осећате као суперхерој док окрећете пут ка епским победничким могућностима. Потрага за наградама почиње у ЈацкпотЦити Цасину.

Ово је било веома промишљено од стране Суперманових јеврејских стваралаца, Јое Схустера и Јеррија Сиегела, у КСНУМКС-у. Осуђивао је све што су нацисти заступали и подржавали мир. Многе дословне јеврејске везе са Кал-Елом су временом уступиле више хришћанских, месијанских приказа Исусове сличности.

Формула суперхероја је постала префињена, тако да су сада најуспјешније франшизе на свијету. Недавно се чини да се библијски филмови оживљавају и прате лук из приче поузданих јунака са различитим успехом. Христова страст разбила је боксерске записе, Божија није мртва била је прилично популарна и неколико нових издања је у изради.

У овом тренутку, са нашом визијом КСНУМКС-КСНУМКС-а, јасно је да авантуре суперхероја и фантазија, као што су Хронике Нарније и Господара Прстенова, утичу на начин на који су на екрану испричане јудео-хришћанске приче. И пре него што су имали тај утицај, њихове легенде и митологије биле су под утицајем Новог и Старога завета.

Наша потрага за значењем

Који год завет гледамо, Јудео-хришћански утицај на нашу љубав према суперхеројима, на нашу потребу за нечим већим од нас самих, је јасан. То је оно што људска бића увијек жуде и оно што покушавамо да створимо у причама које причамо.

Хришћански филозофи чак наводе Павла, у Делима, као веровање да су Грци створили лажне богове у покушају да се повежу са својим правим Небеским оцем. На крају крајева, сви ми тражимо нешто у шта ћемо вјеровати - да ли га зовемо Сила или Десет заповиједи. Имамо среће да данас имамо толико начина да га нађемо. Или постоје?

Јацкпот Цити Онлине Цасино Бонус Кодови >>

Јацкпот Цити Цасино Онлине. Придружи се сад!
Извор: јацкпотцитицасино.цом
Схазам! Религија и истраживање наших корена Ажурирано: Јун КСНУМКС, КСНУМКС Аутор: Дејмон